Новости Днепра: Статьи

Ноутбук для тих, хто не сидить на місці: 3 критерії вибору

29 июля 2022, 15:06Потребитель

Ритм і порядок життя кардинально змінились за останнє десятиліття. У людей з’явилося ще більше можливостей працювати онлайн, а отже змінилися вимоги до мобільності використовуваних пристроїв. Виробники ноутбуків врахували ці особливості і стали випускати моделі, які якнайкраще підходять для постійного транспортування. Є декілька правил, які варто врахувати під час вибору пристрою.

Портативність

За портативність відповідає вага, діагональ екрану та матеріал корпусу. Найбільш поширений розмір ноутбука – 15,6 дюймів. Враховуючи потреби сучасних людей, виробники думали, як би ще зменшити габарити, і вирішили цю проблему цікавим способом. Тепер можна замовити ноутбук розміром 14 дюймів, але в результаті помістити на екрані стільки ж інформації, скільки на 15-ти дюймовому пристрої. Такий результат досягнутий за допомогою майже безрамкового дизайну та співвідношенню сторін 3:2. Моделі такого типу ідеально підходять для ролі робочого ноутбука.

Щодо ваги, то зараз оптимальною вважається 1,5-2 кг, але існують пристрої із показником меншим за 1 кг, що значно полегшує транспортування. На цю характеристику дуже впливає матеріал корпусу. Звісно, найлегші ноутбуки із пластику, але вони менш надійні. Якщо обирати співвідношення міцність-вага, то ідеальним варіантом стануть пристрої з алюмінію. Вони раніше були дуже дорогими, тепер це моделі середнього рівня.

Продуктивність

Важливо приділити особливу увагу процесору. Якщо ви працюєте/вчитесь дистанційно і не завжди це робите вдома, то потрібно, щоб ноутбук мав хорошу автономність (довго працював без підзарядки), а також міг впоратися з кількома задачами одночасно. За це відповідає саме процесор.

Уже багато років найбільш якісними вважаються процесори Intel. Зараз вже є моделі ноутбуків з 11 поколінням Core, але для звичайної роботи можна обрати й старіше.

Якщо в характеристиках ви звернете увагу на повну назву процесора, то помітете, що спочатку йдуть цифри, які означають покоління, далі – номер моделі, а далі – букви. От вони і мають велике значення.

  • U – означає мобільний процесор, який мало споживає енергії, але й не дуже продуктивний.
  • Х – процесор, який підходить для ігрових ноутбуків.
  • F – моделі, які не мають вбудованого графічного процесора.
  • Н – потужний процесор з хорошим графічним чіпом.

Автономність

Щоб комфортно працювати за ноутбуком з будь-якої точки, потрібно щоб пристрій добре тримав заряд акумулятора. За це відповідає ємність акумулятора. Взагалі, стандартний показник – 42 Вт/год. Цього цілком достатньо для звичайної роботи, але якщо ви більше працюєте в місцях, де немає розеток, то варто придивитись до більш автономних моделей.

Якщо говорити про сам зарядний пристрій, то він має бути досить потужний. Нові ноутбуки вимагають сильніших зарядних блоків – від 65 Вт і більше. Ідеальним варіантом буде 90 Вт, такі моделі будуть повністю відновлювати заряд за менше як 2 години.

Обираючи ноутбук для роботи та навчання, потрібно звернути увагу на головні характеристики, які описані вище, і ви точно не помилитесь із покупкою. Варто розуміти, що чим відповідальніше підійти до цього питання, тим комфортнішою буде ваша робота за нею.

Все по теме: бытовая техника

События по теме

Комментарии читателей
Имя:

Город:

Текст комментария:

Осталось символов
Введите код,указанный на картинке

Показать другие

Все поля обязательны для заполнения
Текст комментария не должен содержать html-теги

В комментариях на нашем сайте запрещены:

  • оскорбления, непристойные отзывы, использование ненормативной лексики;
  • сообщения, затрагивающие честь и достоинство, права и охраняемые законом интересы третьих лиц;
  • пропаганда насилия, жестокости, разжигание национальной, религиозной и прочей розни;
  • антигосударственные высказывания, призывы к нарушению территориальной целостности Украины;
  • сообщения рекламного характера и внешние ссылки;
  • троллинг, нарушение этики сетевого общения;
  • неуважительные высказывания в адрес редакции;
  • множественные публикации с одного и того же ай-пи адреса под разными именами.

Нарушители правил будут лишены возможности комментирования.

Опрос

Когда, по вашему, закончится война?

Через 2-3 недели
Через месяц
К концу года
Через год
Через несколько лет
Не знаю
Архив опросов

Календарь событий

« Апрель 2024
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Мы в Фейсбуке

Наверх