Новости Днепра: Статьи

Жувальна гумка: коли з`явилася та чим корисна

30 июня 2023, 12:41Потребитель

В наш час жувальна гумка стала настільки ж звичною та буденною річчю, як і зубна щітка чи паста. Її використання – чудовий спосіб оновити подих, а також зняти нервове напруження. Жуйки АТБ – один із найпопулярніших продуктів супермаркету. Його охоче додають в свою корзину і підлітки, і люди зрілого віку.

Історія жувальної гумки

Жувальна гумка мала свої коріння у давніх цивілізаціях. Наприклад, деякі археологічні знахідки свідчать про те, що давні греки, римляни, майя та інші народи вживали різні матеріали для жування, такі як смола дерев, бджолиний віск, журавлинні листки тощо.

У різних культурах використовувалися різні натуральні інгредієнти для створення жуйки. Наприклад, деякі народи використовували сік з дерева чикле, який має природну гумову консистенцію, як основу для жуйки.

У XVI столітті такий продукт почав ставати популярним в Європі. Іспанські конкістадори спостерігали, як майя і ацтеки жують чикле, і привезли цей звичай до Європи. У XVII столітті в Європі виник попит на жувальну гумку, її стали виробляти з дерева чикле, природного латексу, який виділявся з дерева Sapodilla.

В XIX столітті виріб набув популярності в Сполучених Штатах. В 1869 році торговець Томас Адамс створив першу жувальну гумку на основі чикле і цукру. Вона називалася "Адамс`ка жувальна гумка" і стала першою комерційною жуйкою в Америці.

Цікаві факти про жуйки

Жувальна гумка, як запевняють деякі науковці, може бути дуже корисною для людини. Можна назвати, щонайменше 5 аргументів на користь такого твердження.

  1. Заспокоююча дія на стрес. Жування гумки може допомогти заспокоїти нервову систему і знизити рівень стресу. Це пов`язано з тим, що процес пережовування стимулює вироблення ендорфінів – природних речовин, які забезпечують почуття розслаблення і задоволення.
  2. Покращення фокусу та концентрації. Деякі дослідження показали, що жування гумки може покращити увагу, фокус і пам`ять. Відповідність рухів жування може сприяти активізації мозку і поліпшенню когнітивних функцій.
  3. Зниження апетиту. Може бути корисною для контролю апетиту і запобігання надмірному перекусуванню. Жування гумки може зайняти ротову порожнину і зменшити бажання їсти в моменти підвищеного апетиту.
  4. Покращення стану ротової порожнини. Такий виріб може сприяти стимуляції слинних залоз, що сприяє виробленню більшої кількості слини. Це може допомогти в подоланні сухості в роті та зменшенні ризику розвитку карієсу.
  5. Розвага та освіжаючий смак. Окрім фізіологічних переваг, багато людей жувають гумку для отримання розваги і освіження. Виріб з різними смаками і ароматами може стати приємним додатком до рутини і надати освіжаючий ефект.

В супермаркеті atbmarket.com представлений широкий вибір жувальних гумок на будь-який смак. Завітайте на сайт АТБ вже зараз, щоб отримати інформацію про весь асортимент.

Все по теме: атб

События по теме

Комментарии читателей
Имя:

Город:

Текст комментария:

Осталось символов
Введите код,указанный на картинке

Показать другие

Все поля обязательны для заполнения
Текст комментария не должен содержать html-теги

В комментариях на нашем сайте запрещены:

  • оскорбления, непристойные отзывы, использование ненормативной лексики;
  • сообщения, затрагивающие честь и достоинство, права и охраняемые законом интересы третьих лиц;
  • пропаганда насилия, жестокости, разжигание национальной, религиозной и прочей розни;
  • антигосударственные высказывания, призывы к нарушению территориальной целостности Украины;
  • сообщения рекламного характера и внешние ссылки;
  • троллинг, нарушение этики сетевого общения;
  • неуважительные высказывания в адрес редакции;
  • множественные публикации с одного и того же ай-пи адреса под разными именами.

Нарушители правил будут лишены возможности комментирования.

Опрос

Когда, по вашему, закончится война?

Через 2-3 недели
Через месяц
К концу года
Через год
Через несколько лет
Не знаю
Архив опросов

Календарь событий

« Апрель 2024
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Мы в Фейсбуке

Наверх