Новости Днепра: Статьи

Як розблокувати акаунт продавця на Amazon?

Як розблокувати акаунт продавця на Amazon?

30 октября 2023, 12:52Экономика

Amazon – одна з найбільших та найпопулярніших онлайн-торгових платформ у світі. З моменту свого створення Amazon надав можливість мільйонам продавців реалізовувати свої товари та послуги. Однак інколи продавці стикаються з блокуванням свого акаунта на Amazon. У цій статті ми розглянемо розповсюджені причини блокування та надамо покроковий план щодо розблокування вашого акаунта.


Розповсюджені причини блокування акаунта на Amazon

Щоби розблокувати акаунт продавця на Amazon, для початку вам треба зрозуміти, чому його заблокували. Серед розповсюджених причин такі.

  1. Порушення правил та політик Amazon. Це може включати в себе недотримання правил стосовно якості товарів, недостатній рівень обслуговування клієнтів або інші порушення політик компанії.
  2. Скарги від покупців. Якщо покупці подають скарги на ваші товари або обслуговування, це може призвести до блокування акаунта.
  3. Порушення авторських прав або торгової марки. Використання чужих товарних знаків або порушення авторських прав може призвести до блокування акаунта.
  4. Шахрайство або підробка інформації. Якщо Amazon виявить докази шахрайства або підробку інформації на вашому акаунті, це призведе до його блокування.
  5. Порушення правил обліку та фінансів. Недотримання правил щодо фінансового звітування та обліку може призвести до блокування.

Але також буває, що блокують через підозри, що ваш акаунт зламали, чи через підозрі на те, що у вас декілька акаунтів. Також причиною може послужити неправильний опис товару чи погана статистика вашого акаунта. Тому, навіть якщо ви не порушували правила і не є шахраєм, вам можуть заблокувати акаунт, що стане великою несподіванкою.


Покроковий план щодо розблокування акаунта продавця на Amazon


Розберіться у причинах блокування

Перш за все, вам потрібно з`ясувати, чому саме ваш акаунт був заблокований. Amazon надасть вам повідомлення або лист, які містять інформацію щодо причини блокування. Ретельно прочитайте цю інформацію.


Скоригуйте проблеми

Після того, як ви зрозуміли причину блокування, виправіть проблеми, які спричинили це блокування. Наприклад, якщо це було через недотримання правил якості товарів, перевірте та покращіть якість своїх товарів.


Зверніться до служби підтримки Amazon

Зв`яжіться зі службою підтримки Amazon через свій обліковий запис або за допомогою телефону, який вказаний в листі про блокування. Поясніть їм, які заходи ви вже прийняли для вирішення проблеми.


Надайте необхідну документацію

В деяких випадках Amazon може вимагати від вас надання додаткової документації, щоби підтвердити внесені зміни стосовно вирішення проблеми.


Зачекайте на відповідь

Після надання всіх необхідних документів та інформації дайте Amazon час для розгляду вашого апеляційного запиту. Цей процес може зайняти декілька днів або навіть тижнів. За потреби, нагадуйте. Якщо ви не отримуєте відповідь протягом прийнятного періоду, можете надіслати додатковий запит або зателефонувати до служби підтримки для перевірки стану вашого апеляційного запиту.

Якщо ваш акаунт розблокується, ще раз переконайтеся, що ви дотримуєтеся усіх правил та політик Amazon, щоб уникнути подібних проблем у майбутньому.


Як це працює на практиці і що робити в складних випадках?

Розблокування акаунта на Amazon може бути складним і зайняти великий проміжок часу. Не завжди вам буде очевидно, що саме треба виправити, навіть якщо в листі багато чого написано. Також процес може бути дуже довгим і ви будете недоотримувати гроші. Окрім цього, буває, що треба вирішити комплекс проблем, в тому числі юридичних, і дуже довго спілкуватися зі службою підтримки, яка, на жаль, не є дуже привітною.

В такому разі на допомогу приходить спеціальна сертифікована служба, яка має повноваження, надані самим Amazon, займатися апеляціями. В Україні вона одна. Це компанія 4B (сайт 4b.ua) – перша у Східній Європі, яка отримала статус SPN. SPN – це мережа провідників послуг, схвалених самим Amazon. Серед іншого вона надає послуги з розблокування акаунтів. В процесі приймають участь сертифіковані юристи, які беруть на себе весь процес – від аналізу ситуації до розмов із техпідтримкою.

Якщо вам заблокували акаунт і ви розгублені, звертайтеся одразу до 4B. Тому що чим довше ваш акаунт заблокований, тим менше шансів його розблокувати. А діяти треба вже з першого дня блокування.

События по теме

Комментарии читателей
Имя:

Город:

Текст комментария:

Осталось символов
Введите код,указанный на картинке

Показать другие

Все поля обязательны для заполнения
Текст комментария не должен содержать html-теги

В комментариях на нашем сайте запрещены:

  • оскорбления, непристойные отзывы, использование ненормативной лексики;
  • сообщения, затрагивающие честь и достоинство, права и охраняемые законом интересы третьих лиц;
  • пропаганда насилия, жестокости, разжигание национальной, религиозной и прочей розни;
  • антигосударственные высказывания, призывы к нарушению территориальной целостности Украины;
  • сообщения рекламного характера и внешние ссылки;
  • троллинг, нарушение этики сетевого общения;
  • неуважительные высказывания в адрес редакции;
  • множественные публикации с одного и того же ай-пи адреса под разными именами.

Нарушители правил будут лишены возможности комментирования.

Опрос

Когда, по вашему, закончится война?

Через 2-3 недели
Через месяц
К концу года
Через год
Через несколько лет
Не знаю
Архив опросов

Календарь событий

« Май 2024
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Мы в Фейсбуке

Наверх