Новости Днепра: Статьи

Одяг для тренувань – як правильно вибрати?

Одяг для тренувань – як правильно вибрати?

06 декабря 2023, 17:02Потребитель

Якісний спортивний одяг повинен бути не лише зручним, міцним та стильним. Він має швидко відводити піт, щоб тіло залишалось сухим, а також пропускати повітря, щоб попередити перегрів. Якщо спортсмену буде комфортно під час занять, результати значно зростуть.

Спортивний одяг від відомих брендів – чому варто обрати?

Брендовий одяг для тренувань – це не просто відоме ім`я. Це виріб, при створенні якого були застосуванні інноваційні технології, щоб зробити тренування максимально комфортними. Наприклад, літні штани Reebok під час активних навантажень віддають тепло назовні, що забезпечує прохолоду у спеку. Натомість зимові вуличні моделі, навпаки, зігрівають й захищають від вітру.

Для якого спорту потрібен костюм?

Кожен вид спорту має свої особливості, на які потрібно зважати, перш ніж купити костюм. Так, шорти чоловічі для бігу й баскетболу мають різні завдання:

  • Моделі для бігу повинні відводити піт, підтримувати мускули й забезпечувати максимальну свободу руху. Крім того, обтислий крій дозволяє зменшити опір повітря під час бігу та уникнути зайвої ваги, що уповільнює спортсмена.
  • Баскетбольна форма має бути міцною, щоб її не порвали під час контакту з суперником. Крім того, шорти повинні бути широкими, щоб спортсмен міг легко робити випади та широкі кроки. Якщо б вони обтягували, це зменшило б можливість маневрів.

Щоб полегшити вибір, відомі бренди позначають, для яких саме тренувань створений спортивний костюм, тому уважно читайте опис моделей.

З якого матеріалу має бути зроблений спортивний одяг?

Будь-який одяг для тренувань повинен дихати, тобто забезпечувати якісну циркуляцію повітря, що дозволяє виводити назовні піт та тепло. Якщо в планах не надто активні вправи (ходьба, йога), можна обмежитись бавовною. Проте це не найліпший варіант для кардіотренувань, оскільки тканина швидко стає вологою та важкою від поту, довго сохне.

Для активних занять треба брати одяг, що створюють з тканин, які швидко вбирають вологу та миттєво сохнуть. Це дозволяє зберегти відчуття сухості та свіжості впродовж тренування. Саме такий одяг пропонують Adidas, Reebok та інші відомі бренди. 

Вільний чи обтислий одяг: що вибрати?

Вільний одяг дозволяє швидко охолодитись, тому його часто рекомендують для видів спорту, що пов`язані з бігом. Але він не повинен бути занадто мішкуватим, оскільки заважатиме рухатись, а також може чіплятися за спортивний інвентар, що підвищує ризик травм. 

Обтислий одяг стягує мускули, що забезпечує їм додаткову підтримку. Також він пришвидшує кровообіг, що збільшує кількість кисню у м`язах й зменшує кількість молочної кислоти, яка викликає крепатуру після тренувань. Зверніть увагу: такий одяг має щільно прилягати до тіла, але не бути тісним. 

Спортивна спідня білизна – у чому її особливість?

Експерти не рекомендують тренуватися у бавовняній спідній білизні через її схильність швидко намокати та довго сохнути. А ось бамбук – ідеальний варіант, що чудово підходить для трусів та шкарпеток. Він м`який, міцний, добре вбирає вологу, а також має антибактеріальні властивості, що запобігає розмноженню мікробів.

Жінкам варто звернути увагу не на звичайний, а на спортивний бюстгальтер. Ця жіноча нижня білизна забезпечує якісну підтримку грудей, сидить щільно, проте не стискає й не травмує шкіру. Крім того, він добре відводить піт, швидко сохне, що забезпечує комфорт у кожному русі.

Як обрати стильний спортивний костюм?

Reebok та інші відомі бренди пропонують не лише практичні, функціональні, але й стильні моделі на будь-який смак. Обирайте варіант, що вам до вподоби! Елегантний одяг для тренувань позитивно впливає на самооцінку, надає впевненість, енергію й ви з задоволенням відвідуватимете тренування в улюбленому одязі.

События по теме

Комментарии читателей
Имя:

Город:

Текст комментария:

Осталось символов
Введите код,указанный на картинке

Показать другие

Все поля обязательны для заполнения
Текст комментария не должен содержать html-теги

В комментариях на нашем сайте запрещены:

  • оскорбления, непристойные отзывы, использование ненормативной лексики;
  • сообщения, затрагивающие честь и достоинство, права и охраняемые законом интересы третьих лиц;
  • пропаганда насилия, жестокости, разжигание национальной, религиозной и прочей розни;
  • антигосударственные высказывания, призывы к нарушению территориальной целостности Украины;
  • сообщения рекламного характера и внешние ссылки;
  • троллинг, нарушение этики сетевого общения;
  • неуважительные высказывания в адрес редакции;
  • множественные публикации с одного и того же ай-пи адреса под разными именами.

Нарушители правил будут лишены возможности комментирования.

Опрос

Когда, по вашему, закончится война?

Через 2-3 недели
Через месяц
К концу года
Через год
Через несколько лет
Не знаю
Архив опросов

Календарь событий

« Апрель 2024
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Мы в Фейсбуке

Наверх