Новости Днепра: Статьи

Динаміка курсу валют в Україні з літа та прогнози на найближчий час

Динаміка курсу валют в Україні з літа та прогнози на найближчий час

04 декабря 2023, 12:20Экономика

У період з літа 2023 року до грудня 2023 року курс валют в Україні зазнавав змін. Загалом тенденція була до зміцнення гривні щодо долара та євро, проте не завжди.


Літо 2023 року

На початку літа 2023 курс долара до гривні знаходився на рівні 37,5-38 грн за долар. Курс євро складав 43-44 грн за євро. У червні 2023 року курс почав поступово зміцнюватись. До кінця місяця він досягнув рівня 36,5-37 грн за долар. Курс до євро також зміцнювався та становив 42-43 грн за євро.


Осінь 2023 року

У вересні 2023 року курс продовжив зміцнюватись. Він досягнув рівня 35-36 грн за долар. Курс до євро також зміцнився та становив 41-42 грн за євро. У жовтні тенденція продовжилась. Якщо зараз, на початку грудня, ввести в пошук "курс долара дніпро" чи "курс долара київ", то ви побачите приблизно однакові цифри – 36,7 за долар і 39,8 за євро.


Очікування курсу долара та євро

Експерти припускають, що курс долара готівкою коливатиметься в коридорі 37-38 грн за долар, а євро – 39-41 грн за євро. Ці значення стануть орієнтиром для торгівлі готівкою на ринку.

Експерти виділяють кілька ключових факторів, які визначають ситуацію на валютному ринку протягом грудня 2023 року. Це співвідношення попиту та пропозиції на валюту, обсяги валютних інтервенцій Національного банку України, можливі заходи щодо задоволення попиту на валюту через регулятора. Також значущими чинниками будуть розвиток економіки, макрофінансова підтримка країни та події на фронті.

Буде збережено основні тенденції ринку, включаючи:

  • незначні коливання курсів на безготівковому ринку (0,1-0,2 грн);
  • різниця між курсами купівлі та продажу готівкової валюти становитиме 0,3-0,5 грн;
  • щоденні зміни курсів готівкової валюти не перевищать 0,5 грн;
  • курсовий коридор на готівковому ринку залишатиметься в межах 37-38 грн за долар та 39-41 грн за євро.

Також очікується поступове скорочення різниці між курсами міжбанківського ринку, комерційних банків та безготівкового ринку. Наразі ця різниця становить у середньому 1-1,5%, вона може зменшитися до 1-0,7% найближчим часом. Це дозволить побачити реалізацію нового етапу лібералізації валютного ринку.

Виходячи з наданої інформації, можна зробити висновок, що незважаючи на невеликі, але регулярні коливання курсів, загальні тенденції залишаться стабільними наступного місяця. Головні курсові тренди збережуться.

Такий прогноз заснований на поточній ситуації на ринку, його аналізі та факторах, що впливають на валютний курс. Однак варто враховувати, що валютний ринок може змінюватися під впливом нових факторів або подій, тому прогнози можуть змінюватися в залежності від обстановки.


А що з криптою?

Згідно з останніми даними, біткоїн продовжує демонструвати стійке зростання. Його ціна піднялася вище за $38 тисяч, досягнувши максимуму з травня 2022 року. Продовження цієї тенденції може означати зміцнення його позицій у найближчому майбутньому. Проте, варто враховувати, що криптовалютний ринок відомий своєю волатильністю, тому існує можливість корекції ціни у разі значних змін в обстановці. Провідні альтернативні криптовалюти, такі як Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) та Cardano (ADA), показують більш помірне зростання порівняно з біткоіном. Проте, за останні тижні ETH демонстрував значне збільшення ціни, що може вказувати на потенційний інтерес інвесторів до цієї криптовалюти.

События по теме

Комментарии читателей
Имя:

Город:

Текст комментария:

Осталось символов
Введите код,указанный на картинке

Показать другие

Все поля обязательны для заполнения
Текст комментария не должен содержать html-теги

В комментариях на нашем сайте запрещены:

  • оскорбления, непристойные отзывы, использование ненормативной лексики;
  • сообщения, затрагивающие честь и достоинство, права и охраняемые законом интересы третьих лиц;
  • пропаганда насилия, жестокости, разжигание национальной, религиозной и прочей розни;
  • антигосударственные высказывания, призывы к нарушению территориальной целостности Украины;
  • сообщения рекламного характера и внешние ссылки;
  • троллинг, нарушение этики сетевого общения;
  • неуважительные высказывания в адрес редакции;
  • множественные публикации с одного и того же ай-пи адреса под разными именами.

Нарушители правил будут лишены возможности комментирования.

Опрос

Когда, по вашему, закончится война?

Через 2-3 недели
Через месяц
К концу года
Через год
Через несколько лет
Не знаю
Архив опросов

Календарь событий

« Апрель 2024
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Мы в Фейсбуке

Наверх