Новости Днепра: Статьи

Як розташувати холодильник на маленькій кухні

24 февраля 2023, 15:26Мой дом

На просторій кухні знайти місце для холодильника – не проблема. А от щодо приміщення малої площі, то власники доволі часто стикаються з проблемою розміщення побутового приладу.

Проблема полягає в тому, що навіть техніка невеликих розмірів потребує достатнього простору для встановлення та візуально зменшує габарити кухні. Тим не менш, скориставшись однією з наших порад, у вас з’явиться можливість розмістити маленький холодильник таким чином, що в кухні ще залишиться достатньо вільного місця.

Монтаж біля мийки

У багатьох малогабаритних кухнях біля мийки знаходяться ніші або вільні кути. Розташований у такій зоні холодильник не захаращуватиме корисну площу. Для посилення ефекту легкості буде краще, якщо прилад разом з меблями буде виконаний у світлих тонах.

Готуючи страви на кухні, ми діємо в такій послідовності:

  • дістаємо з холодильника продукти;
  • миємо їх;
  • нарізаємо;
  • кладемо в каструлю або сковорідку.

Отже, у нас вийде той самий класичний трикутник, що складається з холодильника, мийки, робочого столу та варильної поверхні з духовою шафою.

Розташування в дальньому куті

Прилад, розташований у дальньому куті кухні, не заважатиме мешканцям та візуально не зменшить приміщення. На думку дизайнерів, він здаватиметься менш помітним, тоді як стеля виглядатиме вищою.

Якщо кухня замала, потрібно замовити холодильник у Дніпрі відповідних розмірів. Вирішивши поставити прилад у кутку, замовте невелику чи високу вузьку модель білого кольору або металік.

Біля вхідних дверей до кухні

Ще одне популярне місце для встановлення холодильників. Вибираючи прилад для маленької кухні, треба враховувати, що саме знаходиться біля дверей: рівна стіна чи місткий кут. Від цього залежить вибір моделі. Адже в маленькому приміщенні кожен метр потрібно використовувати максимально ефективно. Між побутовою технікою та меблями, стінами не має залишатися зайвих пустот.

Монтаж під підвіконням

Цей спосіб підійде, якщо кухня дуже мала та у квартирі проживає небагато мешканців, які зберігають обмаль продуктів. Компактна побутова техніка розташовується безпосередньо під подовженим підвіконням, яке додатково може виконувати роль столу.

Малогабаритні прилади висотою до 50 см не мають морозильної камери. Ті, хто має потребу заморожувати продукти, можуть в інтернет-магазині Алло у Дніпрі купити морозильну камеру та встановити її окремо.

Розташування в ніші

Варіант зручний і практичний. Схований у нішу холодильник більш захищений від променів сонця, механічної дії, побутових забруднень.

Встановлюючи прилад у ніші, потрібно дотримуватися правил підключення та передбачити можливість безперешкодного доступу до вмісту техніки.

Щоб холодильник не перегрівався, важливо забезпечити циркуляцію повітря між ним та стінами. Габарити ніші, в яку можна встановити прилад, зазвичай можна знайти в інструкції від виробника.

События по теме

Комментарии читателей
Имя:

Город:

Текст комментария:

Осталось символов
Введите код,указанный на картинке

Показать другие

Все поля обязательны для заполнения
Текст комментария не должен содержать html-теги

В комментариях на нашем сайте запрещены:

  • оскорбления, непристойные отзывы, использование ненормативной лексики;
  • сообщения, затрагивающие честь и достоинство, права и охраняемые законом интересы третьих лиц;
  • пропаганда насилия, жестокости, разжигание национальной, религиозной и прочей розни;
  • антигосударственные высказывания, призывы к нарушению территориальной целостности Украины;
  • сообщения рекламного характера и внешние ссылки;
  • троллинг, нарушение этики сетевого общения;
  • неуважительные высказывания в адрес редакции;
  • множественные публикации с одного и того же ай-пи адреса под разными именами.

Нарушители правил будут лишены возможности комментирования.

Опрос

Когда, по вашему, закончится война?

Через 2-3 недели
Через месяц
К концу года
Через год
Через несколько лет
Не знаю
Архив опросов

Календарь событий

« Апрель 2024
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Мы в Фейсбуке

Наверх