Новости Днепра: Статьи

Українська універсальна біржа: ключовий гравець на ринку торгівлі лісоматеріалами

Українська універсальна біржа: ключовий гравець на ринку торгівлі лісоматеріалами

27 апреля 2023, 11:39Экономика

Біржові торги необробленою деревиною (кругляком) є важливою складовою ринку лісової продукції. Цей ринок забезпечує можливість купівлі та продажу кругляка з різних порід деревини за кращими цінами. Торги забезпечують ефективний механізм купівлі-продажу кругляка між виробниками, дистриб`юторами та інвесторами.

Учасники біржових торгів необробленою деревиною мають змогу купувати та продавати кругляк, використовуючи електронну торгову систему. Це дозволяє знизити витрати на проведення торгів та покращити швидкість обміну інформацією між учасниками.


Про Українську універсальну біржу

Українська універсальна біржа проводить щоденні торги на ринку необробленої деревини. Це торги зокрема сосною, дубом, ясенем, тополею, липою та іншими видами деревини. Кожен день учасникам доступно приблизно 2 тисячі тендерів.

Українська універсальна біржа має ліцензування у Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку. Робота біржі повністю законна, а торги організуються на високому рівні, тому що біржа працює давно і має великий досвід.

Для того, щоб продавати і купувати, потрібно стати учасником біржі, зареєструвавшись та надавши необхідні документи та внесши кошти на сайті uub.com.ua. Тобто обов’язково треба пройти акредитацію. Акредитація можлива як для резидентів України, так і для нерезидентів.

Перед тим, як взяти участь у торгах, учасники мають бути ознайомлені з правилами та умовами, які розміщені на сайті біржі. Також рекомендується постійно читати новини біржі за посиланням https://www.uub.com.ua/presscenter/novyny-birzhi/derevo-dlya-mebliv-de-ta-yak-kupyty-yakisnu-syrovynu/, щоб бути в курсі трендів, нововведень і різних подій. Тут ви також можете побачити звіти.

У разі, якщо учасник не має достатнього досвіду в торгівлі деревиною, рекомендується звернутися до фахівців біржі, щоб отримати додаткову консультацію.


Як формуються ціни на деревину?

Ціни на кругляк формуються відповідно до попиту та пропозиції на ринку сьогодні. Біржа, проводячи аукціони на ринку необробленої деревини, допомагає продавцям отримати максимальну ціну за свій товар, а покупцям – придбати його по дуже привабливій ціні.

Важливим фактором, що впливає на ціну, є якість кругляка, яка оцінюється за кількістю забруднень та дефектів. Також біржа проводить вимірювання кругляка за кількістю метрів кубічних.


Про якість деревини

На біржі можна знайти деревину для різних потреб, відповідно вона буде різної якості. Одними з самих вибагливих покупців є покупці, які виготовляють з деревини меблі. Але навіть такий запит біржа може задовільнити. Вся деревина, яка потрапляє на торги, вже пройшла перевірку якості. Тому за це ви можете не переживати.

Раніше були випадки, коли господарі лісогосподарств могли невчасно доставити товар, або серед нормальної деревини підсовували деревину невідповідної якості. Зараз процес доставки та прийому-передачі контролює біржа, а до порушників застосовуються санкції. Тому ви застраховані від ситуації, коли деревина пройшла перевірку, а потім покупцю прислали інший товар.

События по теме

Комментарии читателей
Имя:

Город:

Текст комментария:

Осталось символов
Введите код,указанный на картинке

Показать другие

Все поля обязательны для заполнения
Текст комментария не должен содержать html-теги

В комментариях на нашем сайте запрещены:

  • оскорбления, непристойные отзывы, использование ненормативной лексики;
  • сообщения, затрагивающие честь и достоинство, права и охраняемые законом интересы третьих лиц;
  • пропаганда насилия, жестокости, разжигание национальной, религиозной и прочей розни;
  • антигосударственные высказывания, призывы к нарушению территориальной целостности Украины;
  • сообщения рекламного характера и внешние ссылки;
  • троллинг, нарушение этики сетевого общения;
  • неуважительные высказывания в адрес редакции;
  • множественные публикации с одного и того же ай-пи адреса под разными именами.

Нарушители правил будут лишены возможности комментирования.

Опрос

Когда, по вашему, закончится война?

Через 2-3 недели
Через месяц
К концу года
Через год
Через несколько лет
Не знаю
Архив опросов

Календарь событий

« Май 2024
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Мы в Фейсбуке

Наверх