Новости Днепра: Статьи

ТОП-10 рецептів українського борщу

ТОП-10 рецептів українського борщу

05 июня 2024, 14:51Мой дом

Майже в кожному регіоні України є свій, унікальний, рецепт борщу. І кожен з цих рецептів відображає традиції та смаки різних регіонів України. Вони різняться за складом інгредієнтів, смаковими якостями та консистенцією, але об`єднані спільною лю/бов`ю українців до цієї поживної страви.


Класичний український борщ

Склад: буряк, капуста, картопля, морква, цибуля, часник, томатна паста, квашена капуста, сало, сметана. Спочатку обсмажують цибулю, додають терту моркву, буряк, томатну пасту і тушкують. Потім заливають водою, додають картоплю і варять. Наступним кроком є додавання шаткованої капусти та квашеної капусти (або оцту), сіль та варка ще 15 хвилин. Подають гарячим зі сметаною та шматочками сала. За бажанням можна зробити такий борщ з заправкою, яка попередньо обсмажується. Хтось любить саме такий варіант.


Полтавський борщ

Склад: яловичина на кістці, буряк, морква, цибуля, пшоно, білі гриби, зелень, спеції. Спершу варять м`ясний бульйон з яловичини, відокремлюють м`ясо від кісток та нарізають. Обсмажують цибулю, додають терту моркву, буряк і тушкують. Заливають бульйоном, додають пшоно і варять 10 хвилин. Наступним кроком є додавання грибів, м`яса, спецій, зелені та томління ще 5 хвилин.


Галицький борщ

Склад: яловичина, буряк, капуста, картопля, морква, цибуля, спеції (лавровий лист, чорний перець, коріандр, гвоздика). Спочатку варять м`ясний бульйон з яловичини. Потім шаткують капусту, труть моркву і буряк. Обсмажують цибулю, додають моркву, буряк, спеції і тушкують. Заливають бульйоном, додають м`ясо та капусту і варять 20 хвилин. Наприкінці додають картоплю, сіль та варять ще 10 хвилин до готовності.


Чернігівський борщ

Склад: яловичина, буряк, капуста, морква, цибуля, петрушка, кріп, зелена цибуля, томатна паста. Рецепт приготування. Починають з варіння м`ясного бульйону з яловичини. Далі шаткують капусту, труть моркву і буряк. Обсмажують цибулю, додають моркву, буряк, томатну пасту і тушкують. Заливають бульйоном, додають капусту і варять ще 15 хвилин. Потім додають м`ясо, сіль, перець і варять ще 10 хвилин. Під кінець додають свіжу зелень.


Рівненський борщ

Склад: яловичина, буряк, капуста, картопля, морква, цибуля, кваша. Спочатку варять м`ясний бульйон. Шаткують капусту, труть моркву і буряк. Обсмажують цибулю, додають моркву, буряк і тушкують. Заливають бульйоном та квашею, додають капусту і варять 15 хвилин. Наступним кроком є додавання картоплі, м`яса, солі та варка до готовності.


Харківський борщ

Склад: яловичина, буряк, перець, баклажан, кабачок, морква, цибуля, томатна паста. На початку варять м`ясний бульйон. Нарізають буряк, перець, баклажан, кабачок, моркву. Обсмажують цибулю, додають нарізані овочі, томатну пасту і тушкують. Заливають бульйоном, додають м`ясо і варять 20 хвилин. У кінці солять та перчать за смаком.


Вінницький борщ

Склад: яловичина, буряк, капуста, сушені гриби, картопля, морква, цибуля, родзинки або сушені вишні. Спершу замочують гриби у воді. Потім варять м`ясний бульйон. Шаткують капусту, труть моркву і буряк. Обсмажують цибулю, додають моркву, буряк і тушкують. Заливають бульйоном, додають капусту, гриби, родзинки/вишні і варять 20 хвилин. Наступним кроком є додавання м`яса і картоплі, солі та варка до готовності.


Львівський борщ

Склад: яловичина, буряк, капуста, морква, цибуля, цукор, мед, петрушка, кріп. На початку варять м`ясний бульйон. Шаткують капусту, труть моркву і буряк. Обсмажують цибулю, додають моркву, буряк і тушкують. Заливають бульйоном, додають капусту, цукор, мед і варять 20 хвилин. Потім додають м`ясо, сіль, перець і варять ще 10 хвилин. У кінці додають свіжу зелень перед подачею.


Волинський борщ

Склад: яловичина, буряк, капуста, картопля, морква, цибуля, кислиця або щавель, вершки або сметана. Починають із варіння м`ясного бульйону з яловичини. Шаткують капусту, труть моркву та буряк. Обсмажують цибулю, додають моркву, буряк і тушкують. Потім заливають бульйоном, додають капусту, кислицю/щавель і варять 20 хвилин. Наступним кроком є додавання картоплі, м`яса, солі та варка до готовності. У кінці додають вершки або сметану.


Борщ з кизилом

Склад: яловичина, кизил, капуста, картопля, морква, цибуля. Спочатку варять м`ясний бульйон із яловичини. Далі шаткують капусту, труть моркву. Обсмажують цибулю, додають моркву, кизил і тушкують. Наступним етапом є заливання бульйоном, додавання капусти та варіння 20 хвилин. Потім додають картоплю, м`ясо, сіль і варять до повної готовності страви.

События по теме

Комментарии читателей
Имя:

Город:

Текст комментария:

Осталось символов
Введите код,указанный на картинке

Показать другие

Все поля обязательны для заполнения
Текст комментария не должен содержать html-теги

В комментариях на нашем сайте запрещены:

  • оскорбления, непристойные отзывы, использование ненормативной лексики;
  • сообщения, затрагивающие честь и достоинство, права и охраняемые законом интересы третьих лиц;
  • пропаганда насилия, жестокости, разжигание национальной, религиозной и прочей розни;
  • антигосударственные высказывания, призывы к нарушению территориальной целостности Украины;
  • сообщения рекламного характера и внешние ссылки;
  • троллинг, нарушение этики сетевого общения;
  • неуважительные высказывания в адрес редакции;
  • множественные публикации с одного и того же ай-пи адреса под разными именами.

Нарушители правил будут лишены возможности комментирования.

Опрос

Когда, по вашему, закончится война?

Через 2-3 недели
Через месяц
К концу года
Через год
Через несколько лет
Не знаю
Архив опросов

Календарь событий

« Октябрь 2024
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Мы в Фейсбуке

Наверх