Новости Днепра: Статьи

Що всередині електричної теплої підлоги: розбираємо шар за шаром

Що всередині електричної теплої підлоги: розбираємо шар за шаром

01 марта 2024, 13:19Мой дом

Тепла підлога – це сучасне і комфортне рішення для обігріву приміщення. Вона забезпечує рівномірне та м`яке тепло під ногами, створюючи відчуття повного комфорту. Серед різних систем теплих підлог одним з найбільш зручних і економічних варіантів є електрична тепла підлога. В цій статті ми детально розглянемо, з яких шарів і елементів складається електрична тепла підлога, які з них є основними, а які додатковими.

Розуміння правильної структури і складу системи допоможе зробити обґрунтований вибір при плануванні монтажу теплої підлоги в будинку чи квартирі. Крім того, це дозволить уникнути непотрібних витрат на зайві матеріали і правильно спланувати укладання шарів підлоги. Приводимо поради спеціалістів магазину ecopol.com.ua, який займається продажем товарів для теплої підлоги.


Основа підлоги

Під основою мається на увазі поверхня, на яку буде вкладатися система теплої підлоги. Це може бути бетонна стяжка, цементно-піщана стяжка, ангідритова стяжка, дерев`яна основа тощо. Головне, щоб основа була рівною, сухою, міцною і здатною витримати навантаження системи і покриття підлоги.


Теплоізоляція

Теплоізоляційний шар не є обов`язковим, але рекомендується для зменшення тепловтрат униз. Для цього використовують мінеральну вату, пінополістирол чи інші теплоізоляційні матеріали.

Для електричних систем теплої підлоги на основі нагрівальних матів мінеральна вата чи інші матеріали можуть використовуватися, але не є обов`язковими. Вони дозволяють знизити втрати і робить розподіл тепла більш рівномірним. При укладанні теплої підлоги на дерев`яній основі мінеральна вата рекомендується для зниження ризику перегріву та займання деревини. Вона укладається між основою та нагрівальними елементами.


Додаткова гідроізоляція

Якщо основа підлоги не має власної гідроізоляції, рекомендується вкласти додаткову гідроізоляційну плівку, щоби запобігти проникненню вологи.


Нагрівальний мат

Це основний елемент електричної теплої підлоги. Являє собою гнучку плівку з вмонтованими нагрівальними дротами. Розкладається на поверхню теплоізоляції або основи.

Нагрівальні елементи є найважливішою частиною теплої підлоги, на якій не можна економити. Від виробника до виробника вони відрізняються терміном служби, гарантійним терміном, максимальною температурою нагріву, товщиною кабеля, тощо.


Датчик температури

Датчик прикріплюється до нагрівального мату і служить для контролю температури підлоги. Дає змогу обмежувати максимальну температуру.


Додаткова армуюча сітка

Не є обов`язковою, але рекомендується для посилення конструкції стяжки і запобігання утворенню тріщин.


Стяжка

Заливається поверх нагрівального мату для його фіксації і рівномірного розподілу тепла. Може бути цементно-піщаною, на гіпсовій чи ангідритовій основі.


Покриття підлоги

Кінцеве покриття з плитки, ламінату, лінолеуму тощо. Рекомендований варіант – плитка. Саме вона стійка до перепадів температури. Вкладається поверх теплої підлоги.

Інколи теплу підлогу перед нанесенням декоративного покриття заливають в стяжку, тобто над нею ще є шар цементу. Таке робиться заради того, щоби підлога після вимкнення довше тримала тепло.

Отже, обов`язковими елементами є нагрівальний мат, датчик температури і стяжка. Решта шарів є бажаними, але не завжди обов`язковими.

События по теме

Комментарии читателей
Имя:

Город:

Текст комментария:

Осталось символов
Введите код,указанный на картинке

Показать другие

Все поля обязательны для заполнения
Текст комментария не должен содержать html-теги

В комментариях на нашем сайте запрещены:

  • оскорбления, непристойные отзывы, использование ненормативной лексики;
  • сообщения, затрагивающие честь и достоинство, права и охраняемые законом интересы третьих лиц;
  • пропаганда насилия, жестокости, разжигание национальной, религиозной и прочей розни;
  • антигосударственные высказывания, призывы к нарушению территориальной целостности Украины;
  • сообщения рекламного характера и внешние ссылки;
  • троллинг, нарушение этики сетевого общения;
  • неуважительные высказывания в адрес редакции;
  • множественные публикации с одного и того же ай-пи адреса под разными именами.

Нарушители правил будут лишены возможности комментирования.

Опрос

Когда, по вашему, закончится война?

Через 2-3 недели
Через месяц
К концу года
Через год
Через несколько лет
Не знаю
Архив опросов

Календарь событий

« Май 2024
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Мы в Фейсбуке

Наверх