Новости Днепра: Статьи

Чому перестали випускати Ford Fusion і чим його замінити?

27 сентября 2023, 12:20Потребитель

Виробники можуть скільки завгодно знімати популярні та улюблені всіма моделі з виробництва, але це абсолютно не говорить про те, що ми перестанемо їх любити й купувати. Саме так сталося із легендарним Ford Fusion. Лідер в Україні серед привезених із США та Європи автомобілів, він перестав випускатися ще 2020 року. Чи вплинуло це на його популярність? Хіба що у зворотний бік – побоюючись дефіциту, українці почали купувати модель на аукціонах ще активніше. У великому ходу в нашій країні так само різноманітні запчастини на Форд Фьюжн, так що можна бути впевненим: модель на наших дорогах буде присутня ще не один десяток років. Але все-таки прийде час, коли навіть найсвіжіший на сьогодні седан 20 року випуску вичерпає свій термін експлуатації. І замінювати його доведеться чимось іншим, привабливішим і надійнішим.

Ford Fusion Production Stopping This July, Wagon-Crossover Successor  Incoming – autoevolution

Що сталося із Ford Fusion?

Виробник заявив про наміри відмовитися від випуску моделі ще у далекому 2018-му. Основною причиною було названо зниження попиту на цю модель авто. Нібито седани більше не популярні у світі, люди воліють купувати кросовери і активно дивляться у бік "електричок". Бажання встигати за трендами та дивитися в майбутнє спонукало Ford замінити свою легендарну модель на електричний кросовер. "Вбивцею" Ford Fusion фактично став Mustang Mach-E. Однак поки не ясно, чи зможе він зайняти таке ж міцне місце в серцях шанувальників марки. Не збираючись ризикувати, автоконцерн міцно стоїть на перевірених позашляховиках Escape та Explorer. І той і інший регулярно оновлюються та активно рекламуються. Однак усі седани – не лише Fusion, але також Focus та Taurus, – відправлені на звалище історії. Шанс знайти місце у майбутньому залишився лише у преміального Lincoln Continental (хто не знає, його також випускає Ford). Останній автомобіль купують для престижу, а не функціональності, тому тип кузова тут не має вирішального значення.

2006 Ford Fusion Reliability – Consumer Reports

Що прийде на зміну

Наразі складно сказати, чи пересядуть українці масово на електромобілі. Якщо таке станеться, то не найближче десятиліття. Сумнівним також залишається те, що ми масово їздитимемо на європейських електро-вживанках так само, як зараз на бензинових та газових авто. Можливо, ми зуміємо виростити свою економіку та, хто знає, станемо повноправними споживачами новинок. А якщо ні, у нас завжди залишаться улюблені кросовери C-SUV, серед яких є автомобілі марки Ford.

События по теме

Комментарии читателей
Имя:

Город:

Текст комментария:

Осталось символов
Введите код,указанный на картинке

Показать другие

Все поля обязательны для заполнения
Текст комментария не должен содержать html-теги

В комментариях на нашем сайте запрещены:

  • оскорбления, непристойные отзывы, использование ненормативной лексики;
  • сообщения, затрагивающие честь и достоинство, права и охраняемые законом интересы третьих лиц;
  • пропаганда насилия, жестокости, разжигание национальной, религиозной и прочей розни;
  • антигосударственные высказывания, призывы к нарушению территориальной целостности Украины;
  • сообщения рекламного характера и внешние ссылки;
  • троллинг, нарушение этики сетевого общения;
  • неуважительные высказывания в адрес редакции;
  • множественные публикации с одного и того же ай-пи адреса под разными именами.

Нарушители правил будут лишены возможности комментирования.

Опрос

Когда, по вашему, закончится война?

Через 2-3 недели
Через месяц
К концу года
Через год
Через несколько лет
Не знаю
Архив опросов

Календарь событий

« Апрель 2024
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Мы в Фейсбуке

Наверх