Новости Днепра

У Дніпрі стартували дні відкритих дверей щодо набору учнів до ліцеїв та перших класів

У Дніпрі стартували дні відкритих дверей щодо набору учнів до ліцеїв та перших класів

19 марта 2024, 19:00Город Днепр

У закладах загальної середньої освіти Дніпра розпочався набір учнів до перших класів та ліцеїв.

Записують дітей до гімназій та ліцеїв за заявами батьків чи законного представника дитини. "Чинне законодавство забороняє конкурсний відбір учнів до перших класів.

Батьки звертаються до закладу освіти з відповідною заявою про зарахування їхньої дитини. Це можна зробити і без неї. Окрім заяви, подається копія свідоцтва про народження дитини з пред’явленням оригіналу. А ще медична довідка. Її можна донести і пізніше, головне – до початку навчального року. Передусім до закладу освіти зараховують тих учнів, які проживають на території того мікрорайону, за яким він закріплений. А далі вже на вільні місця. Зараз законодавство дозволяє записувати дітей до гімназій, ліцеїв у будь-який зручний для батьків спосіб.

Приходити до закладу, надсилати документи на електронну пошту або за електронною реєстрацією

Це зручно, особливо для тих батьків, які перебувають за кордоном, але бажають, щоб їхні діти отримували українську освіту",

– розповіла заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Світлана Клявченко.

Заклади загальної середньої освіти Дніпра (гімназії, ліцеї) вже почали набір учнів як до перших класів, так і до десятих. Для цього у кожному закладі організовують дні відкритих дверей. Під час таких зустрічей батьки та діти можуть ознайомитися із закладом. Активно записують дітей до перших класів і у школі № 46. З нового навчального року заклад змінює статус. Він буде гімназією з початковою школою. Діти навчатимуться з 1 по 9 клас.

"Набір учнів до 1-х класів вже розпочали. Він триватиме до 31 травня. Спроможність нашого закладу дозволяє нам відкрити 4-5 перших класів. Батьки вже до нас приходять і записують своїх діток. Маємо близько 90 заяв. Влаштовуємо і дні відкритих дверей, під час яких проводимо для майбутніх першачків заняття розвивального характеру, на розвиток мовлення, дрібної моторики тощо. Курс складається із 19 занять і триватиме до кінця травня. Долучитися можна будь-коли. Для батьків у цей час проводимо консультації, розказуємо про програми. Пропонуємо з нашим шкільним психологом пройти і діагностування щодо готовності дитини до школи. Усе це за бажанням батьків",

– каже директорка загальної середньої школи № 46 Олена Міроненко. Дні відкритих дверей організовують у закладах загальної середньої освіти, які мають статус ліцеїв. Нині у таких закладах теж розпочали записувати дітей до 10 класів.

До ліцеїв можуть переходити учні, які закінчили 9-й клас у гімназії. У ліцеї № 22 вже цього четверга (21 березня) організовують день відкритих дверей, аби учні, їхні батьки з інших шкіл могли ознайомитися із закладом.

"У нас навчаються діти з 5 по 11 класи. До нас можуть записатися до 10-го класу діти з інших шкіл, які закінчили 9-й клас. Наш ліцей із поглибленим вивченням іноземних мов. Передусім йдеться про англійську. Додатково ще німецька та французька. Ті діти, які навчалися у ліцеї і раніше, автоматично переходять до 10-го класу. Розуміємо, що не усі діти, які до нас приходять до 10-го класу, знають англійську на тому рівні, як учні ліцею. Тому, аби не було дискомфорту, ділимо дітей на групи. За два роки учні підтягують свій рівень знання мови. Аби записати дитину до 10-го класу, необхідна заява від батьків. Потім потрібно буде донести свідоцтво про закінчення 9-го класу, додаток із оцінками",

– зазначила Наталія Ткач, директорка ліцею № 22.

За словами Світлани Клявченко, згідно із перепрофілюванням закладів освіти, у Дніпрі працюватимуть 48 ліцеїв. Із них 5 – наукового спрямування. Зарахування до них буде на конкурсній основі.

"У переважній більшості ліцеїв діти навчаються з 5 по 11 класи. Маючи документ про базову загальну середню освіту, тобто після 9-го класу, учні за бажанням можуть переходити до 10-го класу. У ліцеях нині проводяться дні відкритих дверей, аби учні, їхні батьки могли ознайомитися з тим закладом, де їхні діти хочуть продовжувати навчання",

– додала Світлана Клявченко.

З проведенням днів відкритих дверей у закладах загальної середньої освіти можна ознайомитися за посиланням

Або на телеграм-каналі департаменту гуманітарної політики

Все по теме: школы днепра

События по теме

Комментарии читателей
Имя:

Город:

Текст комментария:

Осталось символов
Введите код,указанный на картинке

Показать другие

Все поля обязательны для заполнения
Текст комментария не должен содержать html-теги

В комментариях на нашем сайте запрещены:

  • оскорбления, непристойные отзывы, использование ненормативной лексики;
  • сообщения, затрагивающие честь и достоинство, права и охраняемые законом интересы третьих лиц;
  • пропаганда насилия, жестокости, разжигание национальной, религиозной и прочей розни;
  • антигосударственные высказывания, призывы к нарушению территориальной целостности Украины;
  • сообщения рекламного характера и внешние ссылки;
  • троллинг, нарушение этики сетевого общения;
  • неуважительные высказывания в адрес редакции;
  • множественные публикации с одного и того же ай-пи адреса под разными именами.

Нарушители правил будут лишены возможности комментирования.

Опрос

Когда, по вашему, закончится война?

Через 2-3 недели
Через месяц
К концу года
Через год
Через несколько лет
Не знаю
Архив опросов

Календарь событий

« Апрель 2024
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ ВС
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Мы в Фейсбуке

Наверх